Alçıpan Asma Tavan Sistemleri

Alçıpan Asma Tavan Sistemleri



Alçıpan Asma Tavan büyük yüzeyli eklemsiz tavanlar, sakin ve hoş bir görünüm yaratır ve mimari tasarımı en iyi şekilde yerleştirilr. Alçı tavanlar söz konusu olduğunda, tasarımın tam yüzey çözümleri ya da tavan konipilerinin kısmi kullanımı için gerekip gerekmediği konusunda yaratıcılık yaratmanın hiç bir sınırı yoktur. Zarif görünümlü alçı tavan lardır.
Alçıpan Asma Tavan dünya standartlarına uygun olarak yapılan, elektrik ve sıhhi tesisatlarına rahat döşenmesine ve gizlenmesine imkân sağlayan, akustik ve yangına dayanım gibi özelliklere sahip uygun sistemlerdir.

  • Her çeşit iç mekân tavan uygulamalarında kullanılır.
  • Tesisatları gizleyerek dekoratif mekanlar oluşturur.Alçıpan asma tavan tesisata müdahale açısından kolay ve uygun sistemlerdir.
  • Hafif olması sebebi ile binanın taşıyıcı sistemine etkisi çok azdır. Binanın hareketlerine uygun sistemlerdir. Bu nedenle depreme dayanıklı binalar için uygundur.
  • Yangına dayanım, ses ve ısı yalıtım performans Şarlarını karşılayan sistemlerdir.
  • Delikli veya deliksiz versiyonlar

Alçıpan Asma Tavan Özellikleri

Alçıpan asma tavan; mevcut çelik yapı, demirli beton ve ahşap tavan iskeleti altında, elektrik ve sıhhi tesisatların rahatça döşenmesine ve saklanmasına imkan veren ideal sistemlere verilen isimdir. Alçıpan asma tavan yangına karşı dayanıklıdır ve yankıyı engelleyen özelliğe sahiptir.
Müteahhit tarafından verilecek mimari proje ve detaylarına uygun olarak,çevre profili olarak adlandırılan asma tavan U-27/ 30 mm profillerinin alt kodu Nivo, lazer veya hortum terazi ile işaretlenir.Bu işaretlemeyi takiben çırpı ipi yardımı ile çevre duvar üzerine çizilir.Asma tavan U profil bu çizgi üzerine dübel-vida veya hilti tabancası ile sabitlenir.Asma tavan kargasındaki askı tespit mesafeleri ve noktaları,(askı çubuklarının yerleri) duvardan 20-30 cm açıktan başlamak üzere 110 cm maksimum aralıklarla ve superpose ve pafta çalışmaları doğrultusunda mekanik ve elektirik sistemi göz önünde bulundurularak ve işverenin onayı alınarak tespit edilecek ve tavanda işaretlenecektir. Böylece tavanda mevcut veya yapılacak aydınlatma,seslendirme,yağmurlama ve benzer tesisat ile kapakların yeri dikkate alınmış olacak,bunları askı çıbukları ve taşıyıcı profillerle çakışmaması sağlanacak,gerekli yerlede takviyeler atılacaktır. Askı çubukları belirlenen yerlere çelik dübel vida ile sabitlenecek,ana taşıyıcı C-27/ 60 mm profiller 90-115 cm aralıkları ile askı çubuklarına bağlanılacaktır.Alçıpan taşıyıcı C profillere, parelel veya dik yönden, 25 mm'lik brozan vidalar kullanılarak, 20 cm vida aralıkları ile monte edilecektir.
Alçıpan taşyıcı C profillerin aks aralıkları 40 cm ise alçıpanlar bu profillere parelel yönde,aks aralıkları 50 cm ise dik yönde monte edilelecekler,Alçıpan kısa kenarlarında oluşan derzler şaşırtmalı olacaklardır.
Alçıpanları birleşme yerlerine derz dolgu işlemi uygulanılarak tavan boya ve benzeri dekoratif işlemlere hazır hale getirilecektir.

Kullanım Alanları:

Restoranlar
Hastaneler
Alışveriş Merkezleri
Spor Salonları
Metrolar
Bankalar
Konferans Salonları
Prefabrik Yapılar
Sanayi Yapıları
Kapalı Kamu Alanları