TAŞ YÜNÜ DIŞ CEPHE ISI YALITIM SİSTEMİ, Sıva uyulama işlemi duvara dayanıklılık kazandırmak, ses ve ısı yalıtımını sağlamak ve duvarların rutubet almasını önlemek için yapılır. Sıva uygulamalarında alçı ile yapılan sıvalar ve harç ile yapılan sıvalar bulunmaktadır. Harç ile yapılan sıvalar; kaba sıva(kara sıva) ve ince sıvadır. Bunun yanında serpme denilen işlem de bulunmaktadır. Serpme işlemi; duvara uygulanacak kara sıvanın, duvarda tutunabilmesi için yapılır. İnce, kaba ve serpme sıva uygulamalarının malzeme kullanım oranları farklıdır.
Taşyünü volkanik bir kaya olan bazalt taşının 1350 oC-1400 oC'de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşturulmaktadır. Bazalt siyah renkli ve çok sert bir kayaçtır bu nedenle yapı taşı olarak da kullanılabilmektedir. Elyaf haline getirilen bazalt çeşitli çeşitle ebatlarda preslenerek şiltei levha, boru şeklinde üretilebimektedir. Taşyünü ısı yalıtımı (mantolama), ses yalıtımı ve yangın yalıtımı amacıyla sıkça kullanılan bir yalıtım malzemesidir.
Levha taş-yünlerine isteğe göre alüminyum folyo ve cam tülü kaplanmaktadır. Teras çatılar için bitümlü taş yünü ile bina dış cephe ve ara bölme duvarlarında kullanılan, alçı plaka kaplanmış “Kalibel” üretilmektedir. Ayrıca gemi sanayisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. İnşaat ve tesisat işlerinde ısı ve ses yalıtımı amaçlı olarak kullanılabilen taş yünü yüksek dayanım sıcaklığı dolayısıyla yaygın durdurucu olarak da kullanılmaktadır. Isı, ses, yangın yalıtımı vasfını taşıyan yegane malzeme taş yünüdür.
Taşyünü üretim fikri geçen yüzyılın başında Hawaii’de başlamıştır. Taşyünü, hem yündeki taşın kuvvetini hem de ısı yalıtım özelliklerini bütenleştiren ayrıcalıklı, tabii bir üründür.
ISI YALITIMI, Sıva uyulama işlemi duvara dayanıklılık kazandırmak, ses ve ısı yalıtımını sağlamak ve duvarların rutubet almasını önlemek için yapılır. Sıva uygulamalarında alçı ile yapılan sıvalar ve harç ile yapılan sıvalar bulunmaktadır. Harç ile yapılan sıvalar; kaba sıva(kara sıva) ve ince sıvadır. Bunun yanında serpme denilen işlem de bulunmaktadır. Serpme işlemi; duvara uygulanacak kara sıvanın, duvarda tutunabilmesi için yapılır. İnce, kaba ve serpme sıva uygulamalarının malzeme kullanım oranları farklıdır.
Taşyününün ısı iletkenlik değerinin çok düşük olması onu iyi bir ısı yalıtım malzemesi yapmaktadır. Isı iletkenlik değeri yaklaşık 0,035 – 0,040 W/mK aralığındadır. Özellikle ısı direnci yüksektir ve -50/+1000 oC aralığında kullanılabilmekte olan bir malzeme olarak yanmaz malzeme sınıfındadır. Taşyünü zamanla bozulmayan ve kaybolmayan bir yalıtım malzemesidir. Organizmalar tarafından yenmez ya da yok edilmez. Taşyünü hem soğuk hem de sıcaktan koruyan mükemmel bir ısı yalıtım malzemesidir. Taşyünü izolasyon sistemleri, ısıtma ve soğutmada yüksek enerji tasarrufu sağlamakta , ayrıca binalarda iklimsel konforlu koşullar sunmaktadır.
KARBONLU(EPS) DIŞ CEPHE ISI YALITIM (İZOCAM), Alçı sıva, duvar yapımında kullanılan tuğla, beton, brüt beton vb. malzemelerin ve kaba sıvaların üzerine yapılabilen sıva çeşididir. Alçı taşı düşük yoğunlukta, toksik olmayan, toprağın su tutmasını sağlayarak bitki ve hayvan yaşamını desteklerken aynı zamanda suda bulunan mikroorganizmaları absorbe eden bir maddedir. Bünyesinde barındırdığı Yanmaz ve dayanıklı bir malzeme olması nedeniyle bina ve yangın sigortası otoriteleri tarafından da kabul görmektedir.
İzocam Karbonlu Eps
İzocam Karbonlu Eps Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, binanıza yapacağınız bir yatırımdır. Standartlara uygun yalıtım kalınlıklarının projelendirilmesi halinde %60’a varan ısı tasarrufu sağlayarak yapılan yatırımın kısa sürede geri dönmesini sağlar.
İzocam Karbonlu Eps Dış cephe ısı yalıtım sistemleri binanızın iç ortamı ve dış duvarlar arasında ısı dağılımını dengeler. Bu sayede konforlu, rutubetsiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sağlar.
İzocam Karbonlu Eps Dış cephe ısı yalıtımı binanızı dış koşulların yıpratıcı etkilerine ve yoğunlaşmadan kaynaklı zararlara karşı korur; faydalı ömrünü uzatır.
İzocam Karbonlu Eps Dış cephe ısı yalıtım sistemleri dahilinde uygulanan kaplamalar binaya dekoratif ve şık bir görüntü kazandırır.
İzocam Karbonlu Eps Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, daha az enerji kullanımı ve daha az zararlı gaz salınımı sağladığı için çevre dostu bir çözümdür.
İzocam Karbonlu Eps Dış cephe ısı yalıtımı yapılan binalarda kurulacak ısıtma ve soğutma sistemlerinin kapasiteleri daha düşük olur ve bu sayede bu tip ekipmanlara yapılan yatırım miktarı azalır.
UYGULAMA ALANLARIMIZ
Restoranlar
Hastaneler
Alışveriş Merkezleri
Spor Salonları
Metrolar
Bankalar
Konferans Salonları
Prefabrik Yapılar
Sanayi Yapıları
Kapalı Kamu Alanları